1

Tema: Receptu knyga :)

Koks yra jusu firminis (megstamiausias) patiekalas?

http://www.cksinfo.com/clipart/food/salads/side-salad.png

Paskutinis redagavo Ritiulka (2009-03-19 21:22:37)

Meilė – tai menas, nieko nėra pasaulyje svarbesnio, kaip išmokti šio meno.

2

Re: Receptu knyga :)

As pati labai megstu salotas, bet kokias ar tai tuno ar makaronu ar dar kokios as jas labai megstu, bet mano draugui kuris yra didziausias mano maisto kritikas labiausiai patinka mano gaminamas guliasas.

Beja jei bus kam nors idomu galesiu ideti receptukus :rolleyes

Meilė – tai menas, nieko nėra pasaulyje svarbesnio, kaip išmokti šio meno.

3

Re: Receptu knyga :)

Aš irgi mėgstu įvairiausias salotas... Taip pat patroškintus kotletukus ir lazaniją....
O receptukais tai prašome pasidalinti ../../extensions/custom_smilies_2/img1/smile

Pusryčiauk kaip karalienė, pietauk kaip princesė, vakarieniauk kaip elgeta.

4

Re: Receptu knyga :)

Makaronu salotos

Maiselio makaronu (geriausia spiralytes)
Majonezo
''Daktariskos'' derytes
4-5 pomidoru
Geltono surio

Viska supjaustyti (as pati labiausiai megstu mazais gabaliukais), makaronus isvirti ideti siek tiek druskos, o isvirus siek tiek margarino arba sviesto, kad nesuliptu, tada palaukiam kol atsals ir sudedame visus kitus ingridientus ir sumaisome su majonezu. Labai skanu ../../extensions/custom_smilies_2/img1/smile


Guliasas

Kiaulienos (liesos apie 500gr.)
Pomidoru (3-4)
Paprikos (1-2)
Grietines (indelio)
Keciupo (pagal skoni)
Acto (pora valgomuju saukstu)
Svoguno (1-2 pagal skoni)
Morkos (2-3)
Ivairiu prieskoniu (pipiru, cesnakines ar svogunu druskos, paprikos, kiaulienos, cili ir visus kitu kuriu norit)
Lauro lapeliu

Kiauliena pamarinuoti kaip saslyka su prieskoniais ir actu, palikti bent valandelei pasimarinuoti. Tuomet pakepinti svoguniukus, morkas ir paprikas supilti grietine ir keciupa ir dar siek tiek pasildyti, tada viska supilti i puoda su siek tiek virinto vandens, lauro lapeliais ir pora saukstu aliejaus. Ir palikti ant mazos ugnies. Tada ant aukstos ugnies pakepinti mesyte ir sudeti i puoda. Prie pabaiga i deti pomidorus, kad labai nesuteztu.
Beje jei norisi irstesnio padazo: 2-3 saukstus miltu ismaisyti puodelyje sultinio ir supilti i puoda ../../extensions/custom_smilies_2/img1/smile

Skanaus ../../extensions/custom_smilies_2/img1/tongue

Meilė – tai menas, nieko nėra pasaulyje svarbesnio, kaip išmokti šio meno.

5

Re: Receptu knyga :)

Beje Iveta gal tu pati gamini lazanija??? :rolleyes:
Ir jei nesunku, noreciau, kad pasidalintumei receptuku ../../extensions/custom_smilies_2/img1/smile

Meilė – tai menas, nieko nėra pasaulyje svarbesnio, kaip išmokti šio meno.

6

Re: Receptu knyga :)

Aha, gaminu pati ../../extensions/custom_smilies_2/img1/tongue
Štai receptukas, pamėgink ../../extensions/custom_smilies_2/img1/wink

Ingridientai:
1 pakelis lazanijos lakštų (500 g.), 300 g. Parmezano sūrio (tinka lietuviškas Džiugas);

Bolonese padažui:
1 didesnis svogūnas,
1 didelė morka,
skiltelė česnako,
500 g. faršo (galima 150 g. kiaulienos ir 150 g. jautienos),
200 g. pievagrybių,
0.5 stiklinės balto vyno,
0.5 stiklinės vandens,
3 šaukštai pomidorų pastos,
75 g. sviesto, prieskonių ir druskos;

Bechamel padažui:
50 g. sviesto, 50 g. miltų, 900 ml pieno, malto muskato.

Gaminimas:
Bolonese padažas gaminamas taip: gilesnėje keptuvėje ar vidutinio didumo puode svieste pakepinamas svogūnas, sutarkuota per stambesnę trintuvę morka, susmulkintas česnakas. Daržovėms apkepus, sudedamas faršas, susmulkinti pievagrybai. Viskas šiek tiek apkepama. Tada atskirai į stiklinę įpilama puse stiklinės balto vyno, beveik tiek pat vandens ir sumaišoma su 3 valgomaisiais šaukštais pomidorų pastos. Gautas skystis
supilamas į puodą su daržovėmis ir mėsa, viskas pagardinama prieskoniais (baziliku, pipirais, druska,
raudonąja paprika ir kt.) ir leidžiama nugaruoti vandens pertekliui (t.y. neuždengiant puodo), viskas kepama apie 30-45 minutes. Padažas turi būti tirštas.

Bechamel padažas gaminamas taip:
Ištirpinamas sviestas, jame apkepinami miltai, tada palaipsniui, nuolat maišant pilamas pienas. Padažas pagardinamas muskatu ir nuolat maišant užvirinamas. Keletą minučių pavirinamas. Padažas turi būti truputį skystesnis už kondensuotą pieną.

Lazanijos lakštai paverdami apie 2 minutes vandenyje, ištraukti dedami po
vieną (kad nesuliptų) ant drėgno rankšluosčio ar ant lėkščių. Aliejumi ar sviestu ištepamas kepimo indas, prieš tai įsitikinus, kad tilps lazanijos lakštai. Dedami lazanijos lakštai, kurie ištepami pirma Bechamel, o po to Bolonese
padažu, pabarstoma tarkuotu sūriu. Taip sutepami 4 sluoksniai, sudedant po 5 lazanijos lakštus. Ant viršutinio lakšto storu sluoksniu tepamas Bechamel padažas ir gausiai apibarstomas sūriu, bei uždedama po mažą
gabalėlį sviesto, kad sūris nesudžiūtų. Indas dedamas į 250 laipsnių C įkaitintą orkaitę ir kepama apie 20 minučių, po to dar paliekama 10
minučių pastovėti, kad į lakštus geriau įsigertų padažai.

Ingridientų galima dėti įvairiausių, galima dar įsipjaustyti paprikos, agurko ar pomidorų, konservuotų kukurūzų ir kiekvieną kartą gausis vis kitoks skonis ../../extensions/custom_smilies_2/img1/smile

Pusryčiauk kaip karalienė, pietauk kaip princesė, vakarieniauk kaip elgeta.

7

Re: Receptu knyga :)

mhm... sunkoka atrodo ../../extensions/custom_smilies_2/img1/biggrin2 bet mano draugas svaigsta apie lazanija, nu gal kuri savaitgali paskirsiu jai, nes pirma karta darant manau reikes nemazai laiko ../../extensions/custom_smilies_2/img1/smile

Meilė – tai menas, nieko nėra pasaulyje svarbesnio, kaip išmokti šio meno.

8

Re: Receptu knyga :)

Jo, pirma karta darant tai užims laiko ../../extensions/custom_smilies_2/img1/smile patariu pirma visus produktus pasiruošt, susipjaustyt ir susmulkint, o po to jau sekt visą eiliškumą ../../extensions/custom_smilies_2/img1/smile Ir kepant stebėk, kad neperkeptų, nes viršutinis sluoksnis gali tapt kietokas ../../extensions/custom_smilies_2/img1/smile Aš kai turėsiu laiko būtinai išmėginsiu salotas ir guliašą ../../extensions/custom_smilies_2/img1/wink

Pusryčiauk kaip karalienė, pietauk kaip princesė, vakarieniauk kaip elgeta.

9

Re: Receptu knyga :)

Salotytes pasigaminti labai lengva ir jos tokios gaivios ir lengvesnes, o guliasiuka siek tiek sunkiau, bet jis sotesnis ../../extensions/custom_smilies_2/img1/smile

tikiuosi atsiras daugiau bendraminciu norinciu pasidalinti savo receptukais ../../extensions/custom_smilies_2/img1/smile

Meilė – tai menas, nieko nėra pasaulyje svarbesnio, kaip išmokti šio meno.

10

Re: Receptu knyga :)

Labai mėgau eiti į kinų restoranus pavalgyti traškios vištienos su saldžiarūgščiu padažu. Svajojau kada išmokti gaminti tai ir namuose, taigi šį savaitgalį pabandžiau  ../../extensions/custom_smilies_2/img1/neutral  Rezultatas: visi namiškiai norėjo dar ir dar, nes buvo tikrai labai labai labai skanu ../../extensions/custom_smilies_2/img1/smile Pasidėjau dar vieną didelį pliusą į savo, kaip virėjos, sąskaitą  ../../extensions/custom_smilies_2/img1/laughing

Nieko nelaukus siūlau ir jums išmėginti šitą receptėlį:

Reikes :
Vistienos file,
Krakmolo,
druskos,
sojos padazo,
kiausinio baltymo

Padazui:
2 stikliniu apelsinu arba ananasu sulciu (geriau naturaliu)
saukstas medaus,
saukstas acto
4 skilteliu cesnako,
sojos padazo

Ryziams: Ryziu ,2 kiausinio tryniu, baziliko (dziovinto, smulkinto)

Vistienos file supjaustyti smulkesniais gabaliukais, ismirkyti isplaktame kiausinio baltyme, tada gerai apvolioti krakmolo ir druskos misinyje. Labai gerai įkaitinkite inda su aliejumi (kad apsemtu vistiena). Mesti apvoliotus gabaliukus ir pavirti aliejuje kol susidarys traski plutele. Nusausinti riebalus popieriniu ranksluosciu.

Padazas: Istirpinti keptuveje sauksta medaus, ant jo pakepinti smulkinta cesnaka, ipilti apelsinu sultis, ismaisyti, ipilti pora arbatiniu sauksteliu sojos, tada supilti acta. Tirstinimui ipilti sulciu sumaisytu su arbatiniu saukstu krakmolo. Pavirti 0.5 min

Ryzius isvirti sudytame vandenyje, tada ideti i keptuve su trupuciu aliejaus (labai minimaliai) ir sudeti kiausiniu trynius, uzpilti bazilikų ir pamaisyti, kepinti kol kiausinio trynys iskeps.

Vištieną užpilkite padažu, į atskirą induką idėkite ryžius bei mėginkite valgyti pagaliukais ../../extensions/custom_smilies_2/img1/smile Skanaus!

Pusryčiauk kaip karalienė, pietauk kaip princesė, vakarieniauk kaip elgeta.

11

Re: Receptu knyga :)

As seip megstu lazanija labai arba keti opuliu pyraga, ryt brukstelesiu receptuka, nes jis namuose  ../../extensions/custom_smilies_2/img1/sad  o pyragas pigus greitas lengvas paprastas....  ../../extensions/custom_smilies_2/img1/wink

12

Re: Receptu knyga :)

Sudėtinės dalys:

    * Vanduo , 1 stiklinė
    * Cukrus , 1 stiklinė
    * Citrinos rūgštis , truputį
    * Persikai , ar abrikosai, džiovinti, 100 gramų
    *  Bananai, 2 vienetai
    *  Jogurtas, tirštas, 0.5 litro
    * Kakava, 3 šaukštai
    * Sviestas, 100 gramų

Gaminimas:
Dar reikės:
Biskvito plokštės, 3 vnt
Receptai ir patiekalai grietinėlės bei konservuotų vyšnių papuošimui

Stiklinėje vandens ištirpinkite Receptai ir patiekalai 3 šaukštus cukraus ir porą žiupsnelių citrinos rūgštelės. Receptai ir patiekalai tirpalu šaukštu aplaistykite Receptai ir patiekalai plokštes (neperliekite, nes per drėgnas Receptai ir patiekalai irs ir gražiai nesipjaustys). Džiovintus vaisius Receptai ir patiekalai verdančiu vandeniu, po to susmulkinkite, bananus supjaustykite riekelėmis. Receptai ir patiekalai biskvitus jogurtu, berkite vaisius, Receptai ir patiekalai plokštes dėkite vieną ant kitos. Viršutinę plokštę apliekite šokoladu. Šokoladui Receptai ir patiekalai išlydykite sviestą, kakavą ir cukrų, išmaišykite šiek tiek užpylę verdančio vandens. Tada Receptai ir patiekalai į išlydytą sviestą ir pamaišykite. Liekite dar karštą šokoladą Receptai ir patiekalai viršutinio biskvito. Kai pravės, papuoškite konservuotomis vyšniomis ir Receptai ir patiekalai grietinėle.

13

Re: Receptu knyga :)

Sveikos merginos ../../extensions/custom_smilies_2/img1/smile

Man labai patinka baklazanai,cukinijos ... gal ka idomaus is ju gaminate?  Negaliu gyventi be troskiniu-pasidalinkite receptukais ../../extensions/custom_smilies_2/img1/smile

14

Re: Receptu knyga :)

Mama šitą išbandė buvo laaabai skanu ;]   *   Spageti , 250 gramų
    * Jautienos faršas , 175 gramai
    * Kiaulienos faršas , 175 gramai
    * Grietinė , 2 šaukštai
    * Pomidorų padažas , 5 šaukštai
    * Druska, pagal skonį
    * Prieskoniai i, truputį
    * Bazilikas , truputį

Gaminimas:
Į sūdytą verdantį vandenį Receptai ir patiekalai spageti makaronus. Kol Receptai ir patiekalai makaronai, paruošiame faršą. Į įkaitintą keptuvę sudedame jautienos ir Receptai ir patiekalai faršą ir apkepiname, kad faršas būtų birus, pagardiname Receptai ir patiekalai ir prieskoniais, baigiant kepti įdedame grietinės ir pomidorų padažo, Receptai ir patiekalai kelias minutes pakaitiname. Receptai ir patiekalai nupilame šaltu vandeniu Receptai ir patiekalai nesuliptų, dedame į lėkštę, o ant viršaus paruoštą faršą.

15

Re: Receptu knyga :)

Graikiškos salotos    ../../extensions/custom_smilies_2/img1/tongue

http://www.gusto.lt/lt/meniu/salotos/nuotraukos/salotos/graikiskos_salotos.jpg

Gyvenk. Mylėk. Džiaukis.

16

Re: Receptu knyga :)

Be to, laukiam rudens gėrybių, nespėsim suktis virtuvėj   ../../extensions/custom_smilies_2/img1/biggrin2

Gyvenk. Mylėk. Džiaukis.

17

Re: Receptu knyga :)

labai megstu salotas mmmm tikras skanumelis;-)

18

Re: Receptu knyga :)

Paskutiniu metu laaaabai pamėgau lazaniją ;] Mmm ;]

19

Re: Receptu knyga :)

megstamaiusias patiekalas siuo metu - vistiena troskinta vyne.  ../../extensions/custom_smilies_2/img1/smile

20

Re: Receptu knyga :)

as irgi turiu megstamaiusia patiekala,bet recepta parasysiu veliau ../../extensions/custom_smilies_2/img1/smile

21

Re: Receptu knyga :)

Mano mėgstamiausias tai įdarytos paprikos . O receptas labai paprastas, nupjaunu raudonų paprikų viršūnėles ir prikemšu jas pasūdytu faršu ir ryžiais. Troškinu su sviesto ir grietinės padažu ir sultinio kubeliu. Gaunasi pasakiškas skonis ../../extensions/custom_smilies_2/img1/smile