1

Tema: Naudojimosi soliariumu taisyklės

Soliariumais nepatartina naudotis:

1. Vaikams iki 16 metų.
2. Turintiems daug apgamų, strazdanų, vaikystėje stipriai nudegus saulėje pūslėmis arba jei jų šeimos nariai sirgę odos vėžiu.
3. Patyrusiems didelį odos pakenkimą nuo deginimosi saulėje (odos išbėrimai, pūslės) arba turintiems odos navikų.
4. Sergantiems kai kuriomis odos ligomis (jungiamojo audinio sisteminėmis ligomis: kolagenozės, vaskulitai, odos raudonoji vilkligė, sklerodermija).
5. Sergantiems: tuberkulioze; cukriniu diabetu; širdies kraujagyslių ligomis; katarakta; tireotoksikoze; užkrėčiamomis ligomis.
6. Vartojantiems vaistus: antibiotikus, sulfanilamidus, diuretikus, vaistus nuo psoriozės, priešgrybelinius vaistus ir kt.

Rekomenduojamas laikas pagal odos tipą:

1. Labai jautrus, niekada neįdega, visada nudega (atsiranda pūslės, išbėrimai) – soliariumai nerekomenduojami.

2. Jautrus, mažai įdega, dažniausiai nudega – rekomenduojama 5-6 min.

3. Mažai jautrus, švelniai įdega, nudega retai – rekomenduojama 7-8 min.

4. Nejautrus, greitas ir stiprus įdegimas, beveik niekada nenudega – rekomenduojama 9-10 min.
Soliariumas nerekomenduojamas

Klientas turi susipažinti su soliariumo eksploatavimo taisyklėmis, deginimosi rėžimu bei rekomendacijomis.
Prieš naudojimąsi soliariumu, klientui siūloma pasitarti su gydytoju dermatologu arba su aptarnaujančiu personalu dėl savo odos tipo, jos reakcijos UVS poveikiui.
Kliento oda turi būti švari, nesutepta savaiminio įdegio kremais ar vaistais.
Veido oda turi būti be makiažo.
Kūną ir veidą, prieš deginantis soliariume, galima tepti tik tam skirtais kremais, aliejais, kuriuos galima įsigyti pas ptarnaujanį personalą.
Soliariume nagalima naudoti jokių apsaugos priemonių (losjonų, kremų) nuo natūralių saulės spindulių poveikio.
Deginantis būtina būti su apsauginiais akiniais ir užmerkti akis.
Soliariume galima būti tik vieną kartą per dieną. Tą pačią dieną negalima degintis saulėje.
Sergantiems bei geriantiems vaistus soliariumu naudotis negalima.
Po deginimosi procedūros rekomenduojamas odos drėkinimas, panaudojant specialius kremus.
Minimali deginimosi trukmė priklauso nuo kliento odos tipo.
Įdegio efektyvumas priklauso ir nuo metų laiko, kliento amžiaus bei sveikatos būklės.
Pirmo seanso deginimosi trukmė ne daugiau kaip 10 minučių.
I ir II odos tipus turintiems klientams būtina apriboti pirmo seanso trukmę ir, pasireiškus neigiamai reakcijai, daugiau soliariumais nesinaudoti.
Kas antrą seansą deginimosi laikas priliginamas 5 minutėmis.
Didžiausio deginimosi trukmė iki 30 minučių.
Deginimosi kursas 10-12 seansų. Įdegio palaikymui po kurso 1-ą kartą į savaitę.
Soliariumas  rekomenduojamas ne daugiau kaip 30 seansų per metus.

Pusryčiauk kaip karalienė, pietauk kaip princesė, vakarieniauk kaip elgeta.

2

Re: Naudojimosi soliariumu taisyklės

geriausia is vis neit i tuos soliariumus, o tai paskui ir klausia zmones, kodel pas mus tiek daug serganciuju veziu?

3

na ne tik soliariumai kenkia, bet ir deginimasis saulėje kenksmingas. Aš manau, kad jai "soliariuminiesi" su saiku, tai nėra nieko blogo

Aš visada prisiminsiu tai, ko niekada nebuvo...

4

o kas dabar nekenksminga?:/   as pati tik pavasary naudojuosiu,pries tikraja saule,o siaip man jis nereikalingas....aisku nera baisiau,kaip eina pana vadinama"soliariumine",kas per daug manau tikrai grozio nesuteikia:)

Gyvenu del kitu ,ne del saves...kada pasikeisiu, arba kas mane pakeis?

5

as jau koki gera pusmeti nebesilankau soliariume, pagailo odos ir plauku ../../extensions/custom_smilies_2/img1/smile

Just Smile :)

6

Fransuaza rašė:

as jau koki gera pusmeti nebesilankau soliariume, pagailo odos ir plauku ../../extensions/custom_smilies_2/img1/smile

o man kaip tik veido odai jis paded, kadangi oda mišri, tai šiek tiek ją padžiovina ../../extensions/custom_smilies_2/img1/smile

7

pazistu ir as mergina, kuri i soliariuma eina tam, kad padziovintu nugaros oda, nes isberia daznai

TikPasilik rašė:
Fransuaza rašė:

o man kaip tik veido odai jis paded, kadangi oda mišri, tai šiek tiek ją padžiovina ../../extensions/custom_smilies_2/img1/smile

8

Pažįstu ir tokių, kuriuos kaip tik nuo soliariumo beria. O spuogus gydyti galima ir sveikesniais būdais nei soliariumas.

9

Visiskai pritariu ../../extensions/custom_smilies_2/img1/smile

Iveta rašė:

Pažįstu ir tokių, kuriuos kaip tik nuo soliariumo beria. O spuogus gydyti galima ir sveikesniais būdais nei soliariumas.

10

Fransuaza rašė:

Visiskai pritariu ../../extensions/custom_smilies_2/img1/smile

Iveta rašė:

neapsiriboju vien tik soliariumu. Naudoju specialiai tokiai odai skirtus kremus, prausiklį, toniką ir kaukę, bet pati matau, kad kai neniu į soliariumą iškyla vis kokių spuogelių daugiau nei įprastai.

11

Man asmeniškai soliariumai nepatinka labai jau bijau odos vėžiu susirgt, gal jai vieną kartą į mėnesį nueisi taj gal ir nieko bet taip tai tikrai kenkia tie soliarimai už juos nieko baisiau negali būt, bet čia tik mano nuomonė... :rolleyes

Nusišypsok pasauliui ir jis nusišypsos tau..

12

Aš irgi bijau tų visų ligų, bet saulė tokia pat kenksminga kaip ir soliariumai, o nuo jos juk nepasislėpsi...

13

merginos kurios eina y soliariumus nori pagrazinti savo kuna, bet tuo paciu ir kenkia pacios sau...
y soliariuma galima nueiti tam tikra laika kuris buna skirtas ydegiui bet nezmoniskas ydegis irgi yra negrazu,
nes merginos eina ir eina y soliariumus nepaisydamos savo sveikatos jos buna tikrai tam tikros ir geros ydegio spalvos bet joms vis atrodo kad per mazai to ydegio ir jos nepaisydamos savo sveikatos eina y soliariumus...

14

Iveta rašė:

bet saulė tokia pat kenksminga kaip ir soliariumai,

Na jau...

Joy is the best makeup.

15

pritariu Ivetai...
saule taip pat kenksminga bet soliariumai labiau ;]]
sauleja gaug kaitytis irgi nepatartina gali ydegti per smarkiai ir tada labai perstes ir skautes ydegusias vietas.

16

Soliariumai merginos ziema suteikia ''laimes'', pakelia nuotaika, nes organizmui jau truksta sviesos, o soliariumai jos suteikia, zinoma viskas su saiku ../../extensions/custom_smilies_2/img1/smile

Meilė – tai menas, nieko nėra pasaulyje svarbesnio, kaip išmokti šio meno.

17

Geriau rasti kitų sveikesnių laimės suteikimo sau būdų ../../extensions/custom_smilies_2/img1/smile

18

Tikrai yra sveikesnių būdų ../../extensions/custom_smilies_2/img1/smile.

Žmogus pailsi nuo vieno darbo tik tada, kai pradeda kitą A. Fransas

19

Man tai uztenka 7-8min. ziema soliariume ir iseinu visa svytinti, nu zinoma gal tai tik mano isitikinimas ../../extensions/custom_smilies_2/img1/smile

Meilė – tai menas, nieko nėra pasaulyje svarbesnio, kaip išmokti šio meno.

20

Aš manau kad be soliariumo yra dar kitas būdas
Pagražinti odos spalva.
Žiema saulėje nepasideginsi..
Taigi, saulės įdegi atkartoti yra savaiminio įdegio kremai,
Jie veikia per kelias valandas, ir atsiims mažiau pinigų nei išleidžiate soliariume.
Vienas kremo buteliukas kainuos mažiau, ir jus panaudosite ji daugiau kartu,
ir bus įdegis po poros valandų, tai manau nereiks tada ir soliariumu,
Ir savaiminio įdegio kremas nekenkia taip kaip soliariumas.
Na jums spręsti kaip elgtis ../../extensions/custom_smilies_2/img1/smile
Aš pati naudoju savaiminio įdegio kremą ir esu patenkintą..

Draugystė dažnai baigiasi meile, bet meilė draugyste - niekada.

21

Aš irgi už savaiminio įdegio kremus.

22

neradau dar idealaus savaiminio idegio kremo. Vistiek tures kazkoki trukuma: tai specifinis kvapas, tai nelygiai issitepi ir lieka demes, tai nespeji nusiplaut ranku ir jos lieka orandzines, tai spalva netinkanti kremo, tai tepa drabuzius... Zodziu, rasciau krema, kuris neturetu siu minusu, tai irgi naudociau, bet dabar renkuosi saikinga soliariuma, nes nesinori but baltai kaip suris, ypac pries progas kazkokias  ../../extensions/custom_smilies_2/img1/wink

23

na man taip pat savaiminio ydegio kremai labiau patinka ../../extensions/custom_smilies_2/img1/smile

Tai, ko troksti jau yra, o tai ko ieskai - iesko taves.

24

Jo as ir pritariu,kad savaimio idegio kremai turi nemalonu kvapa ,toks jausamas kad apsvilai gerai kazkur,arba nelygiai issitepa kad ir kaip stengiesi ../../extensions/custom_smilies_2/img1/smile As tai ir ,dabar saikingai apsilankau soliariume ir geriu biologiskai aktyvius papildus  (is zoliu),kad apsaugoti oda,nes esu is sviesesniu,tai gaila odeles,tai susiradau naturalu produkta,kuri galiu ipirkti.  Nes visgi kad ir kaip grazu man asmeniskai idegusi oda,bet zalos jai irgi daug padaroma ../../extensions/custom_smilies_2/img1/smile, tik ko nepadarysi del grozio ../../extensions/custom_smilies_2/img1/smile

25

Aileen rašė:
Iveta rašė:

bet saulė tokia pat kenksminga kaip ir soliariumai,

Na jau...

Iš tiesų.Saulės spinduliai sendina odą.