Kodėl reikia gerti morkų sultis? [1]

Komentarų: 1 (Skaityti komentarus)
Morkų sultys padeda normalizuoti viso organizmo funkcijas. Priklausomai nuo sveikatos, per dieną galima išgerti 1/2 - 3/4 l morkų sulčių. Šiose sultyse yra labai daug vitamino A, o taip pat vitamino C, D, E, K ir B grupės vitaminų. Morkų sultys pagerina apetitą, virškinimą ir dantų struktūrą.
Moteriai laktacijos periodu rekomenduojama kasdien gerti daug morkų sulčių, kad jos pienas būtų naudingesnis kūdikiui. Šios sultys labai naudingos ir nėščioms moterims: reguliariai geriamos paskutiniais nėštumo mėnesiais, jos apsaugo nuo kalcio trūkumo organizme, o gimdymo metu - nuo sepsio.
Šviežios morkų sultys padidina organizmo atsparumą infekcinėms ligoms, sustiprina nervų sistemą, suteikia jėgų ir energijos, gydo kepenis ir žarnyną. Šios sultys išvalo organizmą. Reguliariai ir gausiai jas geriant, kartais išsiskiria tiek daug šlakų, kad žarnynas ir šlapimo sistema nebeįstengia jų pašalinti. Tuomet šlakai patenka į limfą ir pasišalina per odą, suteikdami jai gelsvą atspalvį.
Kai dėl tam tikrų mitybos elementų stygiaus sausėja oda, pasireiškia dermatitai ir akių ligos, reikia gausiai vartoti morkų sultis. Šiose sultyse yra labai daug kalio, magnio, geležies, fosforo, sieros, silicio, chloro.
Į viršųKomentarai:
Pasirinkti geriausią!