Obuolių sultys - nuo nutukimo ir ne tik [1]

Komentarų: 1 (Skaityti komentarus)
Obuolių sultys - vienos sveikiausių ir turtingiausių šviežių sulčių. Jose yra apie dvidešimt svarbiausių mineralinių medžiagų bei mikroelementų: kalcio, magnio, fosforo, chloro, sieros, vario, geležies, silicio, fluoro bei kitų. Be to, obuolių sultyse yra ir beveik visų žmogaus organizmui reikalingų vitaminų - C, E, A, B1 B2, B6, P (rutinas) - bei organizmą valančių ir dezinfekuojamai veikiančių natūralių rūgščių - acto, pieno, citrinos. Šios sultys turi labai daug kalio, kuris būtinas normaliai širdies ir organizmo raumenų sistemos veiklai palaikyti.Turtingos obuolių sultys ir vertingų fermentų bei aminorūgščių.
Obuolių sultys yra tiesiog nepakeičiamos, kai organizmas labai užterštas gyvybinės veiklos atliekomis. Tokiu atveju patartina kartą per savaitę daryti iškrovos dieną, kai geriamos vien tik iš dviejų kilogramų obuolių išspaustos sultys ir daugiau nieko nevalgoma. Obuolių sultis patartina gerti, siekiant įveikti nutukimą, kenčiant nuo vidurių užkietėjimo, sergant gastritu, kai skrandžio rūgštingumas yra sumažėjęs. Jos gali apsaugoti netgi nuo priešinfarktinės būklės išsivystymo bei padėti organizmui greičiau atsigauti po patirto infarkto, naudingos gydantis diabetą, hipertenziją, tulžies pūslės ligas.